Tuesday, November 17, 2009

North Tour Begin.......part B

Salam sejahtera buat pembaca,

alhamdulillah, bertemu lagi kita... aku sambung cerita tour aku ni... aku tulis ni bukan nak menunjuk ataupun apa2 perasaan bangga diri, tp aku just ingin berkongsi dengan perasaan rendah diri bagi sama2 kita kalau ada org nak pergi tempat yang sama, boleh la jadikan panduan... orait sambung cite....pagi isnin, lepas breakfast kat hotel aku terus ke bukit kayu hitam.... dalam 40minit jugak la aku sampai sana... nak gi sana kene la kastam... bg mycard je... sbb aku gi ke kompleks bebas cukai je... kalau nak gi hadyai ke, songkla ke, kenala buat boading pass... aku tak sure org negeri lain, sbb aku di lahirkan di negeri bersekutu, so pakai boading pass je... mmg hampeh kat bukit kayu hitam nie... aku tak rekomen langsung kalau sapa2 nk datang sini... jauh lebih baik di padang besar.. huhuh... sbb tak der apa sangat,mmg kosong je... kalau nak beli coklat tu boleh la... mmg tak best!! then kitaorg terus ke uum.. sedara kitaorg ada kat sana sesambil melawat tempat bini aku belaja dulu... kira ingt memori lama la..hahaha... lepas tu, kitaorg terus je ke Jitra... jumpa member kitaorg... sbb lama tak jumpa member kitaorg nie.. mmg mak kawan kitaorg ni sporting giler... seronok la bersembang dengan dia... kawan kitaorg ni sekrang tgh bercuti jaga anak... bagus giler.. kira anak membesar depan mata la kan... sempat jugak bertanya pasal rumah yg dia beli kat Bangi tu.. kira utk investment mmg cun habis... harga pun mmg boleh tahan... tp rumah ni masih lagi dalam progress... so far, projek ini mmg ikut jadual... takut jugak la kan, kalau2 tak ikut jadual... kang terbengkalai tgh jalan, mmg susah la...huhuhu.... lepas je diorg jamu kitaorg makan, kitaorg pun terus kan perjalanan..

next destination ialah CH..cameroon highland... aku dah book tempat ni 2 bulan lepas... aku budget mmg sampai dalam maghrib, so aku call siap2 cakap aku sampai lambat.. hujan amat2 lebat... siap semua keta depan aku pasang hazard lite...dan berlaku la kejadian yang amat2 aku takut dan fobia... tayar kereta aku melunjur atas air.... adoiiii.... dulu aku dah kene kat gua musang, siap masuk longkang lagi kat bukit 7 tu... aku ingt lagi signboard tepi jalan tu tulis 15km - ipoh... aku bawak bukan la laju mana 80km je... nasib dan mmg nasib aku baik... kereta aku membuang ketepi skit dan aku dapat kawal stering... lepas tu mmg aku pucat dan berdebar giler... nasib la tak kene divider atau berpusing.. sbb banyak keta di belakang.. then lepas tu aku bawak slow2 je... hhuhuhu... takut beb... ingt plak lepas ni nak naik cameroon... behenti dulu makan kat rnr sg perak... hilang debar dan isi perut lepas tu baru la mula drive balik... so sampai je di cameroon dalam kul 6.30... terus aku ambik kunci.. aku kat sini 2 malam je... nak tau berapa satu malam... kurang rm30 je... mmg best giler... korang tgk dalam gambar tu... luas giler bilik, siap ada astro, ada wifi, ada fridge... cuma katil la single ada 2...tp aku rapatkan... jadi jugak queen... hehehe... makan malam aku dah beli kat sg perak td.. so makan je la yg tu... sejukkkkk sangat2 kat sini... kalau masuk hotel, first masuk bilik mesti pasang econ kan.. tp aku kat sini, first masuk bilik pasang heater... tak tahan aku... dah la aku ni 'berisi' sangat... hehehe... inilah baru aku kenal heater... mcm ni rupernyer...kalau duk UK or US or oberC tempat sejuk2 ni dah sure penah guna... tp aku ni la 1st time guna... hehehe.. tambah plak kat sini hujan plak tu... tambah la suhu kesejukan... ok lah, behenti kat sini la dulu, tak tahan sejukkkk.... layan gambar dulu k....


- kosong je tempat ni... mcm tak dapat sambutan je...

- imigresen...

- setelah pegi border, masuk balik ke Malaysia....

- kira tempat belajar dulu.. tp dah tukar fakulti - kata bini aku....





- kolej EON...mcm2 syarikat ada.. Petronas, SIME DARBY utk nama kolej

- sebelum aku ubah....

- baru best ubah.... plug tak cukup..huhuhu

FARHAN
019.362 3578

-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli-
-jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

2 comments:

wakif said...

hotel apa ni bro?... murahnyer...

Jom2Lelong said...

re wakif : murah teramat... hotel kat tanah rata... nanti aku upload gambar 'hotel' tersebut....