Tuesday, February 19, 2013

Seminar Hartanah di Bandar Baru Bangi


Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, jom sama2 kita panjatkan kesyukurann kepada ALLAH... kerana dengan limpahh kurnia dan belas ehsanNya kita masih lagi berada dibumi ini... selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW... Nabi yang bersusah payah membawa ISLAM kepada kita... alhamdulillah, kita masih lagi berada didunia ini... semoga, apa yg kita lakukan diberkati dan dirahmati ALLAH Yang Maha Perkasa...

alhamdulillah, CEA aku dah settle kat INSPEN... syukur... so, kitaorg skrang ni tunggu nak grad dalam bulan 5 nanti...lepas habis INSPEN, aku skrang sedang concentrate dalam fasa terakhir untuk menyiapkan tesis aku berkenaan dengan hartanah... Master in Property Investment kat UiTM... semoga aku dapat siapkan dengan jayanya... insyaALLAH, akhir bulan ni, 28 Februari aku akan hantar 1st draf untuk my supervisor aku semak... moga tak der la banyak komen... insyaALLAH... aminn...

 ilmu yang aku dapat kat INSPEN ni banyak berguna untuk aku dan orang lain untuk educate ramai orang berkenaan dengan ilmu hartanah... sikit sebanyak ia membantu ramai orang mengenali dengan lebih dekat berkenaann dengan ilmu hartanah tidak kira jual beli ke, sewa ke, proses ke, loan ke, law, akta dan sebagainya...  apa yang aku dan kawan2 aku belajar kat INSPEN ni, aku rasa ia cukup sebagai basic bagi memberi penjelasan kepada orang ramai tentang apa itu hartanah di Malaysia... apa jenis hartanah yang ada, apa beza FREEHOLD, LEASEHOLD, Malay Reserved, Lease, Charge, Caveat dan banyak lagiiii.... apa beza sewa dan pajak... mcm mana proses jual beli rumah ni berlaku... lepas bayar booking pegi mana... lepas sign SNP apa yang lawyer buat... kalau FREEHOLD mcm mana, kalau LEASEHOLD macam mana... so, itu la yang basic...

berdasarkan ilmu yang ada ini, kawan2 INSPEN aku ingin berkongsi dengan mereka yang ingin belajar dan ingin menambahkan pengetahuan yang lebih mendalam dalam ILMU hartanah ini dalam satu Seminar yang akan dibuat pada 23hb ini... apa topik yang mereka ingin sampaikan adalah seperti aku coretkan di atas... kalau kita tahu basic, datang la mcm mana situasi, insyaALLAH kita dapat tackle... sbb apa yang aku belajar, ia back to basic kalau datang situasi mcm mana sekali pun.. sebab tu kita nak basic kita kuat... 

ohh sebelum tu, smlm aku ada la sembang dgn diorg ni... seminar ni actually more to sharing knowledge... akan dibuat secara santai... tak nak terlalu formal - nak gelak2, ajar sambil share kalau ada pengalaman dari org lain,... dannn yang best, nk ajar sapa datang tu faham betul2 ttg apa yang diajar... Kalu En Erman ajar, aku paling suka... aku mudah faham dan pendekatan yang diajar sungguh praktikal... mana tak nyer, lecturer kannn.... 

so senarai penceramah Seminar ni?
En Erman - Pensyarah, Pengarah Urusan, Ejen hartanah, pelabur, bekas pelajar CEA - INSPEN.
En Muaz - Ejen hartanah lebih 4 tahun, seorang pelabur, bekas pelajar CEA - INSPEN.
En Aziz - Ejen hartanah, Penceramah Seminar Pelan Pengurangan Pinjaman (3P)

insyaALLAH, aku juga akan hadir nanti untuk sama2 kita refresh ilmu hartanah ini...
sesiapa yang berminat untuk attend seminar ini, ia seperti di bawah... semoga ilmu yang kita dapat ini dapat memberi manfaat untuk kita, keluarga kita dan rakan taulan kita...insyaALLAH... okeh..


Assalamualaikum,

Kami akan mengadakan Seminar "Pengetahuan Asas: Proses Jual Beli Rumah" yang akan disampaikan oleh tim yang berpengalaman dalam bidang urusniaga hartanah.

Seminar dijalankan selama separuh hari, dan pada belah petangnya akan diadakan sesi coaching jika ada sesiapa yang bertanya dan inginkan penjelasan lebih lanjut.
Pengisian seminar adalah sangat detail, harga pengenalan juga adalah sangat menarik.
Maklumat seminar adalah sepeti berikut:

Tarikh : 23 Feb 2013
Hari : Sabtu
Masa : 10:00 Pagi sehingga 2 Petang
Tempat : Learning Curve Training & Consultancy
(Bersebelahan WARTA Shopping Complex & Tabung Haji)
Lot 411A, 1st Floor Diamond Complex
Jalan Medan Bangi,
43650, Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan
(kemudahan surau disediakan)

Harga : RM 50 untuk seorang
(Tambah RM 10 sahaja jika datang dengan partner*)= RM 60
(*isteri atau tunang)

Cara bayaran :
1. Bank in / transfer / M2U / ke akaun syarikat:
LEARNING CURVE TRAINING & CONSULTANCY
MAYBANK: 562-834-612-721
EMAIL : lctc.contact@gmail.com

2. Faks kan bukti bayaran dan maklumat peserta (dan partner) jika ada ke 03-8210 1012
ATAU emailkan bukti bayaran ke lctc.contact@gmail.com bersama maklumat peserta
ATAU hubungi kami di 03-89122407 untuk pengesahan pembayaran dan kehadiran.

Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi saya
012-2172004 (En Erman)


















FOR SALE :
Cengal Condo, Bdr Sri Permaisuri, Cheras 
 
p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578

p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578

FARHAN
019.362 3578

Saya merupakan perunding hartanah berdaftar di RESCOM REALTY. Sekiranya anda bercadang untuk menjual rumah, hubungi saya untuk khidmat nasihat secara PERCUMA.



My Listing :
www.mudah.my/farhan
www.facebook.com/jom2lelong

No comments: