Sunday, April 11, 2010

Pecah Rumah @ DTR Last Week

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, sempat lagi nak menulis... minggu lepas aku sempat ke auction dan juga ada pecah rumah... aku sempat pecah rumah di DTR.... meh nak bercerita sikit.... mmg citer best... hahahaha... sebelum nak pecah rumah tu, aku confirmkan dengan EnH yang aku akan pecah rumah tu tengahari.. EnH cakap rumah tu tak der org... so, bila aku gi pun rumah tu kosong... so aku dengan selamba bawak la cutter dan juga beberapa peralatan lain... tapi hari tu instinct aku cakap rumah ni mcm ada something... mmg tak berapa sedap la nk pecah rumah tu... tapi sbb EnH dah suruh pecah rumah tu sbb dia nak tengok dan minggu depan ni dia nak gi offshore plak... so aku set kul 1.45 aku buat keje... EnH on da way time tu... so aku pecah la dulu... lepas je aku bukak pintu rumah tu... argghh... aku terkejut giler.. aku pandang dari pintu... rumah ni ada org la... ada tv, ada tilam... aku takut nak masuk... aku tunggu EnH... bila EnH sampai, aku cakap la aku tak masuk lagi... jom la masuk sama2... so aku dengan EnH pun masuk la... ya Rabbi, mmg aku dah terkejut dari tadi lagi.. ni rumah ke apa nie.. bila masuk bilik master tengok ada pampers budak.. baru lagi pampers ni... lepas tu ada tv kat ruang tamu, ada cd, dan bekas makanan... EnH cakap tak der org... then aku duk luar sembang2... tetiba, ada mamat ni lalu.. then kitaorg tanya dia, ada org tak rumah nie... dia cakap ada... perempuan melayu... aduhai... aku pun tanya la EnH ni... sebelum beli ada tanya jiran2 tak? dia cakap tak der tanya pun... aku dah cutter solex n tukar tombol dah... ada org plak... so, aku cakap kat EnH, tinggalkan notis nanti k... Then aku dapat tahu ada perempuan melayu dgn 2 org anak dia tinggal sini... aku tak dapat nk imagine mcm mana dia tinggal sini dgn keadaan yang tak dapat aku gambarkan... korang tengok la gambar bawah tu... aku dah upload gambar ni minggu lepas kat facebook... mmg aku tak dapat nk cakap apa la... kesian plak kat perempuan tu... tapi nak buat mcm mana... aku dengar2 dia akan berpindah ke blok c kat DTR gak... suami dia ni army... so aku tak tahu la mcm mana kehidupan dia.. aku doakan dia agar sentiasa sejahtera dan sihat... huhuhuhu.. ni kali pertama aku masuk rumah mcm ni... 1st actully aku takut rumah ni ada org tgh tido ke apa... ke dua aku takut ni tempat penjenayah ke apa ke..ke tiga aku takut ada something bad yang happen dalam rumah ni dan di tinggalkan... tu yang aku takut... sbb bau rumah ni pun boleh la tahan... huhuhuhu.....

blog jom2lelong ni alhamdulillah ada ramai jugak pengunjung... terima kasih banyak2 aku nak ucapkan kepada semua... by da way, aku ingin menyatakan kepada sesiapa yang nak rumah lelong, boleh la email kat aku kat jom2lelong{at}yahoo.com.my....insyaAllah kalau ada rumah yang bersesuaian dengan budget tersebut, aku akan reply email... ada gak yg bagi comment utk nak rumah.. tu la, kalau boleh email aku, senang sikit aku nak reply... yang sms pun ada gak.... kalau sms, kadang2 aku terlupa nak tengok... so, kalau email aku lagi senang ok... anyway aku nk ucap terima kasih kat silent2 reader blog aku nie... bukan apa, ada yang tepon, ada email menyatakan sokongan kat aku... tq banyak2... aku harap ia akan menjadi motivasi utk aku terus berkecimpung dalam bidang ni, insyaAllah... ingt lelong, jom2lelong...okeh...






- ruang tamu dari pintu depan


- dapur


- master bed





- 2nd bed


- ruang tamu


p/s : Ingin Jual/Sewa rumah....hubungi Farhan - 019-3623578


FARHAN
019.362 3578


-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli-
-jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..


7 comments:

Anonymous said...

ape nak buat.... akak tu cakap dai akan duk kuarters lepas ni..... dia datang sabtu lepas nak amik bebarang dia... aku rasa rumah tu dia transit jer sebab air dah lama kena potong, api lak dia kata baru... tapi nampak macam lama.... x tau la teman yob... anyway insyaallah nanti lepas bersih umah tu aku nak touch up balik..... kipas lampu sumer dah ada...
ingat nak bayar maintenance hari ni tapi tgk ada auction menarik minggu depan.... nak guna duit utk bid other property dulu ker or... settlekan maintenance umah DTR dulu??? dalam dilema ni.... ada pandangan bro? - EnH

Anonymous said...

wowo... rumah ke apa ni farhan?? anyway, DTR memang hot area.. tahniah pada En-H kita.. touch up sikit dah bole sewakan.. banyak 'free gift' tu (kata-kata farhan)..

Hizam said...

uishh farhan...gila horror dalam rumah ni...tak bole imagine siot camne orang bole tinggal dlm ni...

Jom2Lelong said...

re Anonymous : tu la.. byk free gift tuu... insyaAllah boleh disewakan nanti...

Jom2Lelong said...

re Hizam : tahu tak pe... harap dia boleh hidup dgn sejahtera la lepas ni..

tun begia said...

haku dah terbeli rumah lelong tapi masih ada owner lama kat dalam umah, camane nak halau kakak janda anak tiga tuh kuar erk? bagi idea sikit bro?

salamm,

ojah said...

wahhh camana la akak tu boleh idup... hehehehe...

ingat mau jugak guna khidmat bila loan clear skit.. mau cari area ampang yg rega2 ok buat persinggahan sesekali turun KL.. ada ke yg ok bro??? bajet yg murah selagi ada.. mekasihh..