Tuesday, April 13, 2010

Apa Nak Buat, minta pendapat....plzzz



Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, hari ni sempat lagi aku mencoret serba sedikit... smlm aku dapat comment dari tunbegia... tunbegia ni selalu comment kat blog jom2lelong... actually aku dah minta kebenaran dia utk buat menda ni... bukan apa, smlm dia ada comment kat blog aku ni mcm mana nk buat kalau tuan rumah ada dalam rumah... ye la, kita tak tahu mana tahu di masa depan ia terkena kat kita.. so kalau dapat beri sedikit pendapat, insyaAllah ia dapat membantu pembaca2 lain yang baca blog nie.... mcm mana yea nk buat? aku nak minta pendapat pembaca2 blog aku, kalaulah korang berada di tempat tunbegia, apa yang korang akan lakukan... harap korang dapat comment pendapat korang.... terima kasih kawan2.... more citer tunbegia @ webtunbegia.


FARHAN
019.362 3578


-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli-
-jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..


17 comments:

Jom2Lelong said...

kes begini aku akan buat stage by stage.. mcm first bg je notis dalam seminggu suruh kuar, tapi kalau tak kuar jugak pegi slow talk dgn dia elok2... cakap la rumah tu kita nak duduk ke, adik nak duk ke asalkan dia kuar... kalau tak kuar gak, mmg kena cari cara kasar skit...

tunbegia said...

thanx bro, tapi haku dah check dgn loyar, xleh nak buat apa kalo owner lama xnak kuar, kena buat repot polis pun buang karen saje, sebab kena dapat surat mahkamah, nak soh mahkamah pulak kena engage loyar lagik (maksudnya kena pakai duit bagaiii), uhuhu

Jom2Lelong said...

re tunbegia : betul tu... kena dapatkan injuksi.. ada satu kes sblm ni yg penah lawyer aku buat.. ongkos dalam 4k-5k... ambik masa dalam 2 3 bulan je dapatkan injuksi tersebut.. sbb sebelum ni 4-6 bulan... kira ni cepat la...by da way, biar settle dulu tukar nama rumah tu, dan bila dah betul2 dah milik ko, gunalah cara2 yg boleh dipertimbangkan...

tunbegia said...

bro, nak kena tukar nama title dulu kahh? aiyooo, ingatkan dah buat full settlement dengan bank pelelong dah sah rumah tuh kita yang bayar kita yang punyer kann,

ctfarazila said...

Kalau ade sedara polis cuba bwk saudara tu dgn lengkap pakaian seragam & slow talk insyaAllah cepat dia keluar :)

palie said...

farhan...tanya tuanbri...dia penah ada kes camni tuk unit dia sendiri..

Jom2Lelong said...

re tunbegia : yurp... mmg ler...

Jom2Lelong said...

re ctfarazila : mmg betul pun.. bawak je bouncer tak pun ok gak..

Jom2Lelong said...

re palie : ramai yg kena kes gini... penyelesaian depends pada situasi.. tak semua sama...

azman said...

Saya punya experience...dah 2 kali dah...dua2 janda...sebelum pegi jumpa tu..kena doa banyak2 supaya dipermudahkan berbincang...cakap dgn baik tapi kena tegas. Bawak kawan/sedara dgn pakaian polis pun ok jugak.

Jom2Lelong said...

re Azman : mmg kena slow talk baik2 dulu.. Man, hang mmg byk pengalaman.. TQ kongsi kat sini yea semua...

Anonymous said...

kalo kita offer janda tu jadi 2nd wife... mungkin dia akan lembut/terbuka hati....
so... rumah kita dapat..janda pun kita dapat...anak pulak 'ekspres' 3org... rezki2... amacam tunbegia..ada berani? :)

Jom2Lelong said...

re Anonymous : hahahaha.. idea yg nakal ni...

sayangsayangibu said...

salam ziarah dan kenalan, terima kasih segala info...sangat2 berguna....

Jom2Lelong said...

re sayangsayangibu : salam... terima kasih ziarah jom2lelong.. sharing is caring...

tunbegia said...

oke bro n kengkawan sumer lahh, siang tadi haku dah gi tengok umah, d good news is umah xde org, d bad news is kakjan ank 3 xdpt jumpe - kes mlepass la nih.. anyway thanx uoolsss mmuahhh

Jom2Lelong said...

re tunbegia : alhamdulillah... akhirnya.. ok cuci rumah cepat2 then bagi sewa... hehehe... masyukkkk...