rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Wednesday, May 6, 2009

Tanah & Rumah Di Lelong di Kelantan

Post kali ini kita pergi jauh sket meneroka dunia lelongan. Kali ini, tanah & rumah di kelantan. Tp perlu diingatkan, mengikut pembacaan aku, hanya anak negeri Kelantan sahaja yang boleh membeli tanah & rumah di Kelantan. Berbalik pada lelong, kalo diikutkan kawasan ini sesuai untuk buat homestay. Walaupun bisnes homestay ni kurang berkembang tetapi masa akan datang mmg nmpk peluang yang cerah. Lebih-lebih lagi masa cuti sekolah atau cuti umum.

Yelah, kalo bercuti dikelantan mesti nk shopping. pulak tuh, sure bwk family ramai2. kalo ramai2, x kan nk menyewa hotel yang sebilik RM150. bayangkan brapa bilik hotel la nk sewa kalo dtg dalam 20 orang sekeluarga. Masa cuti sekolah la nk bawa anak-anak jalan, bawa mak ayah jalan dan sedara mara yang lain. Sedangkan menyewa di homestay baru 200 lebih semalam. Ada 3 bilik dan tambahan toto utk tido di ruang tambahan di dalam rumah.

So, kalo menyewa di homestay, selalunya ada 3 bilik dan lebih untung 4 bilik. ada pelbagai perabot yang lengkap mcm kat rumah. kadang-kadang lebih untung pada penyewa homestay, ada tuan rumah yang sediakan mesin basuh. Homestay ni lazimnya buat pada banglo atau semi-d. rumah yang luas & kawasan tanah lapang yang luas. blh buat macam2 xtvt. BBQ, sukaneka dan macam2 lagi.

Selalunya peralatan memasak pun lengkap di homestay. Dan untuk save budget, family yang besar biasanya masak sendiri. yelah, lg murah berbanding beli mkanan di kedai2. Peralatan rumah seperti tv, airkon, kipas, sofa dan lain-lain pun lengkap disediakan.

Bagi tatapan semua pembaca blog jom2lelong. Berikut adalah antara tanah & rumah yang dilelong di kelantan. Enjoy!!!

Auction Date : 12 May 2009
Location : Lot PT 9528 Mukim Of Pasir Genda District Of Tanah Merah KELANTAN
Type : Landed/Cluster-Single storey detached/bungalow, 3 bedroom(s)-Not Stated
Land Area : 5920 Sqft.
Auction Price : RM98000


Auction Date : 12 May 2009
Location : PT 9537 Taman Sri Agor Kampung Bukit Batu Tanah Merah KELANTAN
Type :Landed/Cluster-Single storey detached/bungalow, 3 bedroom(s)-Malay Reserved
Land Area : 5726 Sqft.
Auction Price : RM88000

Auction Date : 12 May 2009
Location : HSM 2779 PT 9531 Pasir Genda Distict of Tanah Merah KELANTAN
Type : Landed/Cluster-Single storey detached/bungalow, 3 bedroom(s)-Not Stated
Land Area : 5920 Sqft.
Auction Price : RM105000

Auction Date : 1 Jun 2009
Location : PT 7340/7341 Taman Puteri Saadong Jalan Mahsuri Tanah Merah 17500 KELANTAN
Type : Landed/Cluster-Single storey detached/bungalow, 4 bedroom(s)-Not Stated
Land Area : 11194.56 Sqft.
Auction Price : RM435000



FARHAN
019.362 3578
jom2lelong@yahoo.com.my
jom2lelong.blogspot.com

4 comments:

Anonymous said...

Bos, ada tak rumah lelong sekitar kota bharu to machang

Jom2Lelong said...

ada. nanti saya upkan kat blog. kalau untuk lebih personal, encik/puan boleh la email terus kepada saya.

mustaqiMD said...

salam Tuan, rumah lelong dekat dgn kubang kerian kelantan? kat Tanah Merah? ade tak.

pusaka suci said...

mustaqiMD SILA CALL SAYA AZMAN 012-2124708. SAYA ADA RUMAH LELONG DI TANAH MERAH