Tuesday, May 26, 2009

Lelong on 22 May @ Property Auction House

Hari ini mmg byk keje kene buat. Tp yg paling penting hari ni ialah lelong di PAH. aku mmg bzz sungguh hari ni dan aku tak berkesempatan utk pergi ke sana. So aku hantar wakil. Dalam PAH ni aku bid 3 bijik rumah. Tp yg paling best, aku hanya bekalkan wakil aku 2 bank draf saje.. gamble giler... ini laporan daripada wakil aku yg ada kat sana... rumah yang paling hot ialah low-cost la... rp45k naik sampai 68k dan 73k... so baik tak payah masuk lelong... beli lelong mcm beli subsale je... dah la market price kat situ 70k je.. aku salah sorg yg masuk bid rumah kat sg besi ni.. ada 9 bidder... hahaha... ramai yg datang, dan ramai pembeli adalah MELAYU dan agen cin ya nun alif... aku tak tahu la perasaan aku time mendengar wakil aku bercerita nih... aku rasa mcm kesian giler.. kenapa tak pilih org kita? kenapa nk menguntungkan org lain? mmg la rezeki masing2.. tu aku paham la, tp kenapa boleh jadi gitu.. aku rasa lepas ni aku nk buat satu strategi baru utk lebih menarik perhatian org kita kepada kaum kita... aku harap apa yg aku buat ni akan berjaya... doakan la yea... di PAH wakil aku menang dengan RP rumah tersebut. alhamdulillah... ini adalah client yang ketiga aku dan yang pertama secara officialnya sejak penubuhan company jom2lelong.. rumah ni pun aku dah pecah masuk... so mmg cantik giler la... terpulang la pada client aku apa nk buat... pada aku rumah ni kene touch up skit je.. lepas tu dah ok dah... apa pun, aku nk bg korang menjamu mata dgn beberapa keping gambar nie... lama dah tak masuk gambar sejak ada masalah ari tu... sorry yea....enjoyyy.....











- rumah ni last 73k...













- last rumah ni 68k
























- aku pecah masuk...













































- siap ada passport indon...




FARHAN

019.362 3578
jom2lelong@yahoo.com.my
-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli-
-jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

6 comments:

Anonymous said...

terima kasih diatas maklumat yang berguna ni...nnt kalo ada lagi info lelongan rumah.bleh la saya join skali..

Jom2Lelong said...

sama2... ok tak der masalah... insyaALLAH kalau ada lelongan yang akan saya attend, nanti saya bgtau... leh sama2 kongsi info...

pOkLi said...

comelnya rumah..nanti kalu jupo rumah hok comel gini royat ko pokli retek deh.....ws


Pokli77.blogspot.com

Jom2Lelong said...

rezki client pOkLi.. ala, pOkLi pun dan bayk rumah ni...hehehe..kene berguru dgn pOkLi ni..otai nie

a.zim said...

ejen cha agresif. kadang org kita ni beli tgk yg gantung kat tiang telefon tu.... kalau POS tampal kat depan umah pun depa koyak letak poster no phone dia.... nak buat camne kan.... kena lawan kreatif kat situ lah.... hehe

Jom2Lelong said...

betul tu a.zim. mmg diorg ni agresif. tapi dorg ni ada juga kelemahan. Kita boleh lakukan mcm diorg kalau kita sama2 sepakat dan bersatu. InsyaALLAH...