Wednesday, October 27, 2010

Original Strata Title & Individual Title

Keyword : Strata Title, Individual Title

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, hari ni dapat lagi di berikan kesempatan untuk update blog... sebelum ni aku ceritakan pasal strata title kan... so kat sini aku berikan contoh strata title dan invidual title... yg ni original aku scan... tapi segala maklumat berkaitan aku terpaksa hidden kan... bukan apa, paham2 la, benda ni mmg sekeping kertas, tapi harga untuk dapatkan sekeping kertas ni teramat la tinggi...

Hakmilik sementara pada geran yg berwarna ni kerana ini adalah leasehold... kalau yg strata title tu, ia ada 3 keping kertas dan di sertakan dengan plan lot rumah... yg original strata title mmg size A3, so aku fotostat jadi kecik utk senang scan... korang boleh perhatikan gambar di bawah, beza yg original dan yg aku fotostat...

by da way, buku di bawah ni buku yg baru aku baca.... seronok gak baca buku ni... ia bagi aku motivasi... mungkin tak semua orang sama kan... tak pe, asal kita membaca ia boleh tambahkan knowledge.. tak kira buku apa pun, insyaAllah ia akan memberi manfaat kepada kita...

pendek je kali ni... sbb minggu ni aku ada beberapa benda yg penting... presentation, appointment, beli barang, pindah barang dan sebagainya... harap masa dan kesihatan aku terbaik untuk minggu ni... insyaAllah... ingt lelong, jom lelong..okeh...



Individual Title


Strata Title




Original Strata Title at the back...


My new reading...


p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578

p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578


FARHAN
019.362 3578>
>
-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli--jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

3 comments:

Fauzi said...

bro,
tak keluar la gambar...ada attachkan ker?

dukun melayu said...

yup

i sangat setuju.sangat penting sebelum beli property (hutang sepanjang hayat bro) kita buat carian/minta copy geran.nilainya depreciate bila tahun lease semakin berkurangan.satu keuntungan bila kita beli dan buat sesuatu untuk naikkan value nya semula.

selain itu,paling penting ialah SEKATAN.ia menentukan untuk apa kita beli property tu.dan plan kita seterusnya bagi capai objektif pembelian.

Fauzi said...

ok dah ada..thanks