Friday, December 31, 2010

Good Bye 2010...Welcome 2011.......

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, negara kita menang piala AFF dan hari ni di umumkan cuti umum.... kemenangan yang mana hasil usaha yang istiqamah.... membentuk satu pasukan yang mantap memang memerlukan pengorbanan, kesungguhan dan juga ketabahan dalam mengharungi segala cabaran yang mendatang... berbaloi usaha mereka selama ini walaupun pernah di kecam, pernah di hina dan herdik dan sebagainya... mungkin tahun depan ramai akan memenuhi stadium.... seperti di bukit jalil baru ni, aku dapat pass VIP.. network punya pasal dapat la... oleh kerana parent aku datang, so terpaksa bg kat member... tak pe la, kalau ada rezeki, nanti dapat lagi.... apa2 pun tahniah kat pemain2 negara atas kejayaan ini...

ini adalah entry terakhir penutup bagi tahun 2010.... dalam diam tak diam dah 2 minggu blog ni tak der update... dan dalam tempoh tersebut aku jadi silent reader kepada beberapa blog sejak 2 menjak ni.... mood untuk menulis amatlah paling minima... aku pun tak tahu kenapa aku amat tak der semangat nak menulis... mungkin salah satu sebabnyer tak der benda baru aku yg berlaku... aku lihat di hujung2 tahun ni kbanyakan blog menulis berkisar tentang azam tahun 2010 yg sudah hampir tamat dan azam tahun 2011... alhamdulillah, ada yg tercapai dan ada yg tak tercapai.. so ia di carry forward ke tahun 2011... tahun 2011 menjanjikan sesuatu yg lebih... expectation mesti tinggi menggunung untuk mendapat hasil seperti bukit... kalau expectation setinggi bukit, takut dapat hanya setinggi busu....

tahun 2011 jom2lelong akan berpindah rumah yg dalam pembikinan.... jom2lelong juga akan melencong sedikit portfolio perniagaan tetapi ia masih ber rootkan kepada property... cuma side tu mungkin beberapa peluang yg akan di cari tahun 2011.... tahun 2011 juga mungkin menjadi tahun berjalan untuk mencari peluang perniagaan... aku harap dan berdoa agar tahun 2011 ini membuahkan beberapa hasil tuaian yg masih belum disburst di tahun 2010... azam yg paling utama untuk tahun 2011 ialah menghabiskan pengajian aku... alhamdulillah, 1st sem aku lulus dengan tidak sangka... aku berharap tahun ini aku akan ulangi kejayaan ini....insyaAllah... 3hb ni dah start kelas balik... so aku kembali menyibukkan diri untuk pengajian ini... tetapi untuk penjualan/pmbelian rumah still berjalan...

pengalaman tahun 2010 banyak menda yg tak dapat aku lupakan... berperang dengan owner menjadi asam garam... melayan kerenah client menjadi nasi dan ulam.... persoalan biasa yg berlaku dalam lelong mahupun kepada sub-sales adalah perkara yg lebih kurang sama... cuma kadang2 ia terlalu rumit dan kadang2 ia terlalu cerewet...

di minggu terakhir ini, 3 kes rumah sub sales berjalan.... dan alhamdulillah, masalah dapat di atasi dengan sebaik mungkin.... terima kasih kepada agensi, rakan2, banker, lawyer dan juga beberapa kenalan yg sudi berkongsi maklumat dan juga pandangan... kes di hujung2 tahun ini yg paling menjadi tak berapa keruan adalah kisah seorg owner yg kunun nyer dah beberapa buah rumah sudah di jual tetapi masih lagi tidak memahami prosedur penjualan rumah... walaupun secara official nyer aku tak lagi berurusan, tetapi aku cuba la bantu mana yg patut..

insyaAllah selepas aku masuk kelas balik ni, akan ada la update kat blog ni dengan kerap.... mungkin idea aku kurang untuk seberapa ketika ni.... tahun 2010 ini telah banyak memberi pengajaran mahupun pengalaman sebagainya tidak ada dalam tahun2 yg sebelum nya... ketabahan dalam mengharungi detik2 sukar telah mematangkan aku dan jom2lelong khasnya dalam menangani dengan penuh dedikasi... pada awal muharram hari tu aku dah menulis pasal hijrah dan bila masuk tahun baru masihi ni, azam aku sama dengan hijrah yg aku tulis...

kepada yang ingin memulakan pelaburan dalam bidang hartanah, aku just nak nasihatkan supaya cuba dulu main kecik2.... beli yg harga less 50k atau flat.... proses pembelian rumah atau secara lelong ini adalah lebih kurang sama sahaja... so dari situ, baru la kita belajar prosedur dan ia sama even kita beli rumah yg beratus ribu sekali pun... proses tetap sama... aku menjangkakan tahun 2011 industri hartanah akan memberi banyak peluang kepada mereka2 yg belum memiliki rumah untuk membeli rumah...malah SPNB juga memberi pinjaman 100% kepada mereka yg layak mengikut syarat2 tertentu untuk rumah SPNB... so, rebut la peluang yg ada ini... kepada mereka yg ada banyak rumah, ada strategi lain untuk dapatkan margin 90%.... mmg ada cara, cuma ada rugi sikit..hehehe.... tapi still u can get 90% margin of loan...

di akhir kesempatan tahun 2010 ini, aku dan pihak jom2lelong memohon maaf sekiranya aku dan pihak jom2lelong terkasar bahasa pertuturan, terasa di hati kalian, mahupun menggangu emosi kalian dengan perkataan2 yg tidak sepatutnya... sehingga berjumpa lagi di tahun depannnnnn.........ingt lelong, jom2lelong...okeh....


- nak jual rumah - isi borang @ SELL YOUR PROPERTY di atas page ini.....


p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578

p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578


FARHAN
019.362 3578>

-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli--jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

1 comment:

Xedium said...

Offshore Properties Investment in Ukraine & Europe (LEGAL) by

http://tinyURL.com/UinvestUA

Please registered, you could buy shares via your credit card funding.

For Malaysian, without credit card. You can opt for Prepaid Credit Card at :

http://tinyurl.com/TuneCard