Tuesday, August 31, 2010

1-call off, 1 kalah, 2 menang

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, syukur kepada Allah, kita berkesempatan berada pada 10 hari ramadhan terakhir... ramadhan yang menjanjikan satu ganjaran yang besar kepada mereka yang berusaha untuk mendapat lailatur qadar.. insyaAllah, kita semua berusaha ke arah itu... ramadhan kali ini menjanjikan perbezaan yang ketara kepada jom2lelong.... teramat ketara berbanding dengan tahun tahun sebelum nyer... bulan puasa kali ni aku merasakan sesuatu yang tidak pernah aku rasai pada bulan puasa tahun2 lepas... masa itu terlalu berharga bagi aku.. masa ohh masa....

lelong utk 2 minggu ni best... 1 call off, 1 kalah dengan 1k dan 2 kemenangan di catatkan... alhamdulillah... client2 aku punya... aku just agent diorg je.. itu pun, aku ada tolak beberapa permintaan dari client lain atas sbb2 tertentu... satu rumah di kajang dengan 10% below market price manakala di kL menang dengan harga 20% below market price... tu pun pakai strategi... hahahah... yg best part utk lelong di kajang tu, this is open lot unit.. so ada 5 bidder dengan 3 bumi 2 non bumi... so, aku dengan selamba relax je la... ulat dtg nak kaw tim, tp non bumi ni tak nak sbb aku rasa budget dia tinggi... so aku ok je la... then lawan la.... non bumi ni duk depan aku... nak tahu tak, dia ni angkat paddle tak turun2... semua org tengok dan ingt dia menang dah... tinggal aku dan non-bumi ni je yg lawan...sampai satu tahap, aku angkat paddle then dia terus turun paddle dia... semua org pandang aku pulak... kira last la tu, aku takut gak, sbb kalau dia angkat kali ni habis la... sbb naik 2k, so kalau naik sekali lagi tu la budget client aku... nasib la dia tak angkat, then aku menang... pandang non-bumi ni kat aku... hahahaha...

rumah sebiji lagi ni plak... mcm ni cerita nyer... rumah ni mmg hot... giler nyer hot.. then ulat masuk... aku dah agak mesti ulat akan masuk ni... then aku pakai member aku nyer nama... hehehe... sbb apa? rahsia la beb... bila riki, buang terus ulat dari list...then ada 2 org je yg masuk rumah ni... aku dan sorg brother ni... then, masuk lelong, aku menang dengan satu kali angkat paddle... heran aku, kenapa tak der org masuk rumah ni... huhuhu...yield dekat 10 tu... pergghhh... terbaik la beb... so, hujung minggu ni nk pecah rumah... yg best part nyer, client aku tu... bila menang aku tepon la dia... aku cakap la, sori la beb..dia tanya kenapa? aku cakap la, susah nak cakap...tapi aku kena cakap gak.. dia dah nervous dah tu... aku tahu....hahahaha... then aku cakap la dia menang dgn harga 80k... terus..syukur, tq Farhan... hahahaha... aku saje je nk buat lawak bulan posa ni... hehehe... maaf la bro... hehehehe...aku dah survey dah pun rumah tu... hopefully tak der masalah lepas ni... time lelongan rumah di kajang tu, ada la aku jumpa sorg mamat ni... dia pun menang rumah gak.. aku just tanya la menang ke just utk mulakan perbualan.. then dia cakap menang... invesment ek.. a'ah dia cakap.. thennnn dengan bangga nyer siap cakap lagi, dah ada 4 biji dah rumah kat situ... aku cakap la, ohh ye ker.. berapa sewa.. then dia cakap la 1500... heran nyer aku, mana leh situ sewa 1500... paling tinggi pun 800.. tu pun dah fully furnish... then aku malas nak cakap, aku cakap dengan lawyer plak... aku nampak dia ni mcm wakilkan org jeee.. then tak tahu apa2... itu aku assume je la.. org lain ada berbelas2 rumah cool je beb... ermm, bg aku sesetengah org kita mmg mcm tu... bila tinggi sikit, susah nak pijak tanah yang berumput... harap2 aku di jauhi dengan perasaan dan perlakuan begini... insyaAllah...


by da way, ada satu rumah nak jual sub sale di puchong... rumah ni FREEHOLD... rental around 500-650... harga nak jual 110k nego... nanti aku akan upload gambar rumah kat facebook dan juga dekat mudah.. so boleh la kalau sapa2 berminat... ini open lot.... sapa cepat dia dapat... rumah ni member aku punye member yg kenalkan.. so dia harap dapat la jual dengan cepat sbb dia nak asal let go je rumah ni.. rumah dah tinted, morning sun lagi... sbb walk-up tingkat 2 je...

lelong minggu ni kalau tak der aral, sabtu ni plak... smlm aku dah gi survey rumah yg nak masuk sabtu ni... mmg giler amat strategik dgn RP 50% below MV... aku pun tak paham sampai begitu jauh sekali RP dan menjanjikan persaingan yg sengit... nanti la, kalau menang ke, kalah ke aku kasi tau rumah tu yea...

ok lah, layan gambor time auction tu... ni je sempat ambik... kadang2 aku terlupa pun nak ambik... huhuhu...ingt lelong, jom2lelong...okeh...

p/s : mcm mana nk kira RPGT? nanti aku kasi post minggu ni....very simple calculation..



@ TanCorp





- gambar blur ni yg non-bumi tu...


@NgChanMau




p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578

p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578


FARHAN
019.362 3578>
>
-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli--jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

4 comments:

wakif said...

semoga terus sukses! semoga membawa berita gembira sabtu ni...:)

sourplum said...

kena censor ke gbr lelong tu..
baru nk tgk tmpt mana yg hot

Jom2Lelong said...

re wakif : tak pe, kita cuba lagi...

Jom2Lelong said...

re sourplum : hahaha... ada je kat blog tuan tanah...