Friday, February 27, 2015

MENGURUS MANUSIA BUKAN MUDAH

Copy paste dari FB Farhan Ejen Hartanah
MENGURUS MANUSIA BUKAN MUDAH
Apabila kita membuka sesebuah perniagaan retail, nak tak nak kita terpaksa 'hire' orang sebagai staff kita... Mengurus staff bukan perkara yang mudah... jika kita melihat, banyak syarikat2 besar yang ada beribu staff, bahagian sumber manusia adalah salah satu bahagian yang penting..
bagi syarikat2 yang baru nak bermula, untuk mendapatkan staff yang berkualiti amat lah mencabar... pada waktu ini, kita banyak give n take terhadap staff.. kita banyak berlembut... kita terpaksa sbb nak dapatkan staff pun payah dengan bajet yang tak seberapa...
apabila syarikat kita berkembang, kita sedikit demi sedikit mengetatkan pemgambilan staff... staff mula kita disiplin kan... kita gerakkan SOP... jadi, staff yang dulu kita berlembut, sekarang tidak lagi... mereka terpaksa dan dipaksa mengikut SOP yang kita tetapkan...
Jimat Kos Staff
Bagi menjimatkan kos staff, syarikat saya mengambil pelajar2 intern... alhamdulillah, pelajar2 intern tak putus masuk syarikat... cuma, masalah pelajar2 intern ini ialah, mereka tidak ada basic dalam industri... mereka kita kena ajar dan insyaaAllah mereka cepat belajar...
Mcm mana nak dapat pelajar intern?
kita kena tengok jadual cuti sem dan jadual intake universiti mereka... kita boleh tengok iklan yang mereka iklan di majalah.com... kita juga boleh iklankan di majalah.com bagi pengambilan pelajar intern...

kita juga boleh email ke ketua jabatan di fakulti mereka di universiti atau pensyarah yang handle pelajar2 latihan industri..
Moga ia bermanfaat..
p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578
p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578

FARHAN
019.362 3578

Saya merupakan perunding hartanah berdaftar di RESCOM REALTY. Sekiranya anda bercadang untuk menjual rumah, hubungi saya untuk khidmat nasihat secara PERCUMA.


My Listing :
www.mudah.my/farhan
www.facebook.com/jom2lelong

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI