Tuesday, February 9, 2010

Lelongan 6 & 8 Februari 2010

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

minggu lepas aku hadiri sesi lelongan Eon Bank di Ng Chan Mau.. aku actually dah janji dengan kawan-kawan silent reader dan juga rakan ofis utk ke lelongan tersebut... tapi malangnya, aku sampai lambat sbb ada emergency case yang tak dapat aku elakkan... unit yang ingin di bida pulak call-off...mmg terbaikkkkk... huhuhu... mungkin tak der rezki... aku sampai pun dah dekat kul 11.45.. time ni ng chan mau telah conduct.. so aku sembang2, ambik dokumen then aku balik umah jap hantar wife aku... then aku lepak minum dengan kawan2 di kedai mamak... lama jugak la sembang sampai kul 2.30 tak silap... banyak menda di bincangkan... aku juga amat kagum dengan apa yang diorg perkatakan... best betul diorg ni... untuk auction next 8 februari aku ambik dokuman dan insyaAllah aku akan attand... lepas je lepak2 tu, diorg ni pegi survey rumah di beberapa tempat... siap mention lagi, 'Farhan u jgn tulis nama kami kat blog k...' hahahaha... gelak je aku... tu mmg nak privacy... aku faham... so, aku just letak silent reader je k...

so smlm aku ke lelongan di PAH... client aku membida 2 unit... hehehe... best betul... aku sebelum tu ke PV12 kat danau kota utk tengok rumah... tapi sbb masa suntuk, owner pun tak sampai lagi dan time pun dah kul 2.15, so aku postpond petang.. so aku sampai PAH dalam kul 2.45.. tak ramai pun org.. hatiku berkata... boleh menang RP nie... hhehe... so start je lelongan, mmg org tak ramai... hanya 3 rumah je yg ada more than 1 bidders... so sampai je lot aku, mmg menang RP dua bijik...lalalala... semua pandang aku semacam je... dah la ambik 2 lot plak tu... aku senyum je... oleh kerana aku kalut dan banyak menda aku tak remind, duit stamping aku lupa nak ambik... hahahahha... berkejar mencari bank kat masjid jamek... dekat je bank pun... so smlm aku bidder yg terakhir keluar dari bilik lelongan PAH... huh...

selesai sesi lelongan aku ke PV12 kembali, untuk ambik gambar rumah yang ingin di jual... sapa2 nak beli, harga mmg murah... for serius buyer,mmg harga leh nego.. sampai berapa aku tak leh kasi tau la... tapi mmg harga murah... aku dah upload kat ProNiagaMudah.... rumah ni belum siap sepenuhnya.. tapi dalam masa 2 bulan baru boleh masuk rumah ni... so mmg rumah ni 'dara' la lagi... owner mmg nak jual secepat yang mungkin sbb nak pakai cash... so harga mmg di murah kan .... komisyen kepada kawan2 yg introduce... ala win win situation la... aku tak kisah...
ingt lelong, jom2lelong....okeh...

p/s : ingin jual/sewa rumah....hubungi Farhan - 019-3623578







- no paddle sama mcm no lot... kebetulan kot...





--- PV12 ---









FARHAN
019.362 3578


-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli-
-jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

4 comments:

ojah said...

perghh best.. ade lagi ke rumah lelong harga murah2 cam RM35K tu??

Anonymous said...

Keep up the good work farhan..!! Insyaallah banyak lagi menyusul.. wowo!!

tunbegia said...

sungguh rezeki,

salamm,

zam said...

rezeki tu..alhamdulillah... bro rumah 35K tu ader lagi ker? kawasan ok ka?