Friday, November 4, 2011

Salam Aidil Adha + Lawyer Lagiii...

Salam sejahtera buat pembaca yang budiman,

alhamdulillah, di kesempatan ni aku nak rakamkan selamat menyambut hari raya aidil adha.. esok sunat puasa wukuf... anyway blog ni pun jarang aku update sejak kebelakangan ni... honestly, aku amat tak sempat... oleh kerana bulan depan dah nak viva aku punyer sekolah, so bulan ni mmg kena struggle habis... sbb byk menda aku tak cover lagi... aku harap aku sempat siap... insyaAllah...

cerita panas, ada sorg lawyer menggelapkan duit client... kerugian more than 50K di songlap oleh lawyer tersebut... skrang lawyer tersebut dah lari mana tak dapat di kesan... ada client yang bank in terus atas account personal lawyer ni... so, kepada pembeli rumah, dont ever n never bank in what ever payment into personal account..doesnt matter he/she is lawyer, negotiator or what not.. so please spead this info to other k... byk kali aku ulang tentang perkara ni sebelum ni... aku sendiri akan akan cakap kepada aku punya client pasal ni... aku sendiri advise client aku utk bank in dalam account company.. apa2 jadi senang.. boleh je sue company tu... kalau dalam account personal.. habis la... mcm kes skrang ni... JGN TANYA AKU SAPA DIA, JGN TANYA AKU FIRM MANA... nama dia ni penah blog lain state sbb lembab buat keje...

kalau boleh nak cari lawyer ni, biar dapat referral baru la boleh percaya.. org yg bg referral tu plak biar ada byk fail dengan lawyer tersebut...kalau setakat 1, kena pk lagi... sbb aku ada kes jugak... sorg ni buyer... aku explain secara kasar pasal bayaran legal fee kat dia... then aku cakap terpulang kalau dia ada lawyer nak pakai, sila kan.. aku tak paksa pakai lawyer aku.. so dia cakap dia ada lawyer.. lawyer dia ni kasi 50% kurang dari apa yg aku cakap... aku terkejut giler.. then aku advise, check dulu betul2... sbb dia cakap, kawan dia dah biasa dengan lawyer ni... selepas sign snp semua, aku tanya dia mcm mana bill lawyer, baru la dia cakap... betul la cakap en farhan... kawan dia beli rumah dgn lawyer tu dulu...satu transaksi je pun... huhuu... dia amat berhati2 takut aku tipu dia... hohoho... korang pun kena la jadi mcm dia ni jugak... kena berhati2, tp kena ubah cara skit.. minta dulu quotation dari lawyer tu k... baru la betul... hehehe...

anyway, selamat hari raya aidil adha, kepada yg balik kg, hati2 memandu... baca doa naik kenderaan... biar lambat asal selamat... dont rush k... aku esok ada kelas lagi... hohoho.. so, habis kelas baru balik kampung.. hopefully tak jem la balik malam raye haji...insyaAllah... semoga selamat semua dalam perjalanan.. aminn... okeh..





p/s : Ingin Jual @ Sewa rumah...Hubungi Farhan - 019-3623578

p/s : Want to SELL or RENT property, call Farhan - 019-3623578


FARHAN
019.362 3578

-Kenapa Sewa Kalau Boleh Beli--jom2lelong mengalu-alukan comment dari pembaca... Kita bukan sekadar untuk berkongsi ilmu, tetapi untuk menjadi kenalan, rakan dan taulan di masa hadapan...InsyaALLAH..

2 comments:

wakif said...

alamak bro... ini loyer aku la... tp sib baik transfer duit tak guna personal acc dia...

orgnyer comel tak sangka plak bleh wat gitu..;)

pakar copy said...

bg sesiapa yg ingin melabur di unit amanah sila hubungi saya.
http://pakarcopy.blogspot.com/